• O nás
  • Akce
  • Portál
  • Podpora
  • EN
Menu
  • O nás
  • Akce
  • Portál
  • Podpora
  • EN
  • Proč Plantyst
  • Funkce systému
    • Sběr dat
    • Metodika
    • Analytika
  • Reference
  • Případové studie
  • Blog
  • Kontakty
  • Chci nezávazně poptat
Menu
  • Proč Plantyst
  • Funkce systému
    • Sběr dat
    • Metodika
    • Analytika
  • Reference
  • Případové studie
  • Blog
  • Kontakty
  • Chci nezávazně poptat
Chci nezávazně poptat
Menu
  • Proč Plantyst
  • Funkce systému
    • Sběr dat
    • Metodika
    • Analytika
  • Reference
  • Případové studie
  • Blog
  • Kontakty
  • Chci nezávazně poptat
Schéma sběru dat ve výrobě
  • Sběr dat
  • Automatický monitoring strojů
  • Prostoje ve výrobě
  • Evidence zakázek
  • Kvalita ve výrobě
Schéma datové metodiky
  • Metodika
  • Komunikace
  • Denní mítink
  • Denní report z výroby
  • Vizualizace ve výrobě
Schéma analytiky dat
  • Analytika
  • OEE
  • Reporty o stavu výroby
  • Reporty pro údržbu

Víme, co pomohlo firmám rychle zareagovat na změny ve výrobě

  • 4. května 2020
  • |   Plantyst
  • |   Ze zákulisí
blank
Abstraktní sloupcový graf, před nímž stojí lidé a sledují jeho růst.
Firma musela během 14 dní vyrobit 75 % roční produkce.

Koronavirová krize má jedno specifikum, přišla nečekaně rychle. Výrobní firmy se musely ze dne na den přizpůsobit nastalým změnám. Mnoho z nich se dostalo do dvou extrémů, které jsme mohli na vlastní oči vidět u našich zákazníků v potravinářství. Víme, co těmto firmám pomohlo na danou situaci rychle zareagovat.

Prvnímu z nich způsobilo nařízení vlády ochlazení celého businessu doslova přes noc – uzavření obchodních center, škol či kantýn v prostorách firem mělo obrovský dopad na prodeje. Firma musela přerušit výrobu na některých linkách a pozastavit investice do rozvojových projektů.

U druhého partnera vyvolalo to samé uzavírání školních, firemních či jiných vývařoven zcela opačnou situaci. Firma musela během 14 dní vyrobit 75 % roční produkce, tedy až 600krát více produktů. Zároveň ve firmě ubylo 30 % kmenových zaměstnanců, respektive zaměstnankyň – ošetřovné.

Co oběma firmám pomohlo? To, že uměly rychle zareagovat. Měly dlouhodobě přesná data z výroby, přehled nad všemi výrobními závody online a v reálném čase. Znaly své možnosti, úzká hrdla či naopak volné kapacity. Byli zvyklí komunikovat u linek i na úrovni managementu na denní bázi – měly pravidelný rytmus. Měly škálovatelný nástroj, který pro ně dokázal data nejenom sbírat a vyhodnocovat, ale který bylo také možné rychle a flexibilně ohnout či rozšířit dle aktuální potřeby.

Máte i vy okamžitý přehled o tom, co se děje ve vaší výrobě?

Vyzkoušejte Plantyst bez rizika

Související články

Konkrétní kroky zavedení Plantyst
Inspirace

Konkrétní kroky zavedení Plantyst

Rychlé spuštění do 5 dní. Aby vaše optimalizace výroby mohla začít co nejdříve. Které konkrétní kroky vás čekají při zavádění Plantyst do firmy?

14. 8. 2024
Rozhovor s Terezou Valáškovou ze zákaznické podpory
Ze zákulisí

Rozhovor s Terezou Valáškovou ze zákaznické podpory

V rozhovoru představíme klíčovou osobou v týmu zákaznické podpory, která nám dává nahlédnout do své energické a empatické povahy. Promluvila o tom, jak se dostala k práci u nás, jak pomáhá zákazníkům Plantyst a jak vypadá její pracovní den.

22. 8. 2023
blank
Rada z výroby

Miroslav Slaba: Shop floor management u nás umíme vzít za správný konec

Shop floor management a jak v nových systémech najít smysl. Vizualizace dat přehledná všude a všem je základ pro zlepšování.

8. 3. 2022
Má monitoring strojů smysl při výrobě balet? Má. Výsledky nám to potvrzují už měsíce.
Ze zákulisí

Proč monitorujeme výrobu baget a ne kečupu

Ač se to nemusí na první pohled zdát, tento text se opravdu týká monitoringu strojů a výhod, které výrobce sběrem dat získává.

5. 5. 2021

Informace, poptávky

  • (+420) 775 268 978
  • (+420) 7 PLANTYST
  • info@plantyst.com

Podpora

Návody, dokumentace
  • support.plantyst.com
Portál plantyst
  • Přihlášení
Volné pozice
  • Koho aktuálně hledáme

Buďte v obraze

S naším newsletterem víte hned o všech novinkách.

  • Co se s vaším e-mailem stane?
  • Cookies
  • Zpracování osobních údajů
  • Mapa stránek
  • Slovníček pojmů
Menu
  • Cookies
  • Zpracování osobních údajů
  • Mapa stránek
  • Slovníček pojmů
© 2021 plantyst

Používáme cookies

Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.